TTgoK

Tampereen Teekkarien go-Kerho

Luokituksen likelihood-funktion kuvaaja tasa-avauspelien tulosrivistä

Syötä alla olevan appletin tekstikenttään tulosrivisi.

Esimerkiksi: 1k- 1k+ 1d+ 2d- 3d+ 2k+ (luokitukset välillä 20 kyu - 7 dan)

Paina sitten Laske-nappia ja saat kyseisen tulosrivin tuottavan luokituksen likelihood-funktion kuvaajan. Appletti sisältää myös valinnan "EGF laskennallinen voitto%"/ "EGF tilastollinen voitto%". Nämä viittaavat ohjelman käyttämiin yksittäisten pelien voittotodennäköisyyksiin. Ensimmäinen on GOR:ssa määritelty tasa-avauspelien "teoreettinen" voittoprosentti. Toinen on EGF:n turnauksista kerätyn suuren näytteen voittotodennäköisyydet eri luokituksille (yli 4 kiven erot luokituksessa asettavat voittotodennäköisyydeksi saman kuin ensimmäisessä vaihtoehdossa).

Kuvaaja esittää luokitukset x-akselilla ja y-akselilla on todennäköisyys sille, että ko. tulosrivin on tuottanut kyseisen luokituksen pelitaidon omaava pelaaja. Mitä enemmän syötät pelituloksia, sitä tarkemmin luokitus määrittyy eli kuvaajasta tulee "kapeampi ja korkeampi". Toinen tapa käyttää kuvaajaa hyödyksi on päätellä luokitus, joka vähintään on turvallinen antaa ko. tulosrivin perusteella. Tämä tapahtuu siten, että arvioit graafisesti pisteen kuvaajan x-akselilla niin, että sen vasemman puolen todennäköisyysmassa jää alle tietyn virhemarginaalin, esim. 1%. Kyseinen piste x-akselilla kertoo nyt luokituksen, joka on ainakin turvallinen antaa tulosrivin pohjalta, jos halutaan varmistua, ettei pysyviä "arvonimi"-korotuksia vahingossa anneta ilman meriittiä.

Huomio myös se, että sovelluksen antamat todennäköisyydet luokituksille perustuvat vain ja ainoastaan annettuun tulosriviin. Esim. tulosrivi "1d+" antaa 7 dan-luokitukselle yli 10% todennäköisyyden, joka saattaa tuntua epäintuitiiviselta, koska ohjelma ei tiedä, että 7 dan-luokitus on huomattavasti harvinaisempi kuin esim. 1 dan.

Ohjelma ei nykyisessä muodossaan mahdollista tasapelejä tulosrivissä.

Sisäiset linkit

Uutiset

Tulevat tapahtumat

Linkit muualle

Sivuston ylläpito

antti.tarvainen@tut.fi

Muutettu viimeksi

25.8.2004