Okinawa Goju-Ryu Karate-DoTampere, Finland

Tervetuloa!


Gakusei
on Tampereella Hervannassa toimiva karateseura, joka harjoittelee Okinawalaista Goju-ryu-karatea. Seuramme on perustettu syksyllä 1994 Teekkarien urheilu- ja voimailukerho ry:n alaisuuteen.

Goju-ryu
on perinteikäs Okinawalainen karatetyyli, joka on saanut vaikutteita kiinalaisesta kung fu:sta. Pieni katsaus historiaan antaa hieman tarkemman kuvan Okinawalla kehittyneiden taistelutaitojen taustasta.

Jäsenmaksujen
maksaminen tapahtuu seuran tilille FI30 2243 1800 0283 68. Jäsenmaksu TTY:n, TaY:n ja TAMK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle on 50e / 40e (opiskelijat) per lukukausi. Maksun viestiosioon oma nimi, sähköpostiosoite ja tieto onko opiskelija- vai kannatusjäsen.

TIEDOTTEETAlkeiskurssi alkaa 11.9.2018 klo 18:30 Hervannan vapaa-aikakeskuksen salissa 123 (pieni baletti)

Tule tutustumaan Okinawan Goju-ryu -karateen: monipuoliseen, tehokkaaseen ja aseettomaan itsepuolustukseen! Opi kehonhallintaa, keskittymistä ja optimaalista voimankäyttöä. Kurssi alkaa näytökselä ja tutustumisharjoituksilla 11.9.2018 kello 18:30 Hervannan vapaa-aikakeskuksen (Lindforsinkatu 5) salissa numero 123 (Pieni balettisali). Harjoituksia edellä mainitussa paikassa tiistaisin 18:00-20:00 ja torstaisin 18:00-19:30. Kurssin hinta 50 euroa / 40 euroa (opiskelijat) ja se toimii samalla Gakusein syksyn jäsenmaksuna. Vyökoemaksu ei siälly kurssin hintaan. Varustukseksi kurssilla kelpaavat t-paita ja verkkarit, ei kenkiä.

Kurssissa on ilmainen tutustumisjakso 25.9.2018 asti. Tähän ajankohtaan asti voit täysin vapaasti tulla kokeilemaan lajia harjoituksiin! Kurssi on kestoltaan noin 4 kuukautta. Lopuksi mahdollisuus suorittaa vyökoe. Karateasun hankkiminen ei ole pakollista, mutta käytännöllistä. Tarvittaessa sen voi hankkia kätevästi myös kerhomme kautta. Vyökokeeseen osallistujat maksavat vyökoemaksun 20 euroa vyökokeen yhteydessä. Lisätietoa maksamisesta saat harjoituksista tai Gakusein nettisivuilta. Kurssin jälkeen voit jatkaa harrastusta Gakusein parissa monipuolisten harjoitusten merkeissä. Gakusein jäsenmaksu on 40 euroa lukukaudelta (80 euroa koko lukuvuodelta).

Alkeiskurssilla opitaan Goju Ryu:n peruspotkut, -lyönnit, -torjunnat, -asennot ja liikkuminen sekä soveltavia irrottautumis- lukko- ja itsepuolustustekniikoita. Kurssin jälkeen oppilaat osaavat Gekisai 1 ja Sanchin katat sekä osaavat soveltaa niiden sisältämiä tekniikoita käytännössä. Kurssi antaa pohjatiedot Goju Ryun jatko-opintoihin, jotka voivat kestää vuosikymmeniä. Omasta innostuksesta riippuen.Okinawan Goju-Ryu -karate sopii kaikenikäisille miehille ja naisille. Jokainen harjoittelee omat ominaisuudet ja kuntotason huomioiden. Viikoittaisen ohjattujen harjoitusten ja omatoimisen vapaan harjoittelun lisäksi omaa osaamista kehitetään leireillä, joita järjestävät kotimaan eri Goju-Ryu-seurat. Edistyneemmillä harrastajilla on lisäksi mahdollisuus osallistua OGKK:n eri maaorganisaatioiden vuosittain järjestämille Euroopan Gasshuku-leireille sekä Okinawalla järjestettäviin tilaisuuksiin.

Värivöitä (Keltainen-Oranssi-Vihreä-Sininen-Ruskea) voi suorittaa seurojen vyökokeissa ja leireillä. Vyökokeen läpäisee, kun hallitsee vyökokeessa vaaditut tekniikat, niiden oikean suoritustavan ja tasolleen riittävän tekniikkavoiman. 1. Dan mustan vyön voi saavuttaa nopeimmillaan n. viidessä vuodessa, mikäli harjoittelee ahkerasti Dojolla ja kotona tai on aiemmin harrastanut muita kamppailulajeja. Toisilta saattaa ottaa yli 10 vuotta, että saavuttaa mustaan vyöhön vaaditun taitotason. Toisin kuin luullaan, perinteisen karaten harjoitteleminen on suhteellisen turvallista. Venähdyksiä, revähdyksiä tai vakavampia vammoja esiintyy harvoin. Yleisimmät vammat ovat mustelmia ja kuhmuja, joita saattaa tulla parin kanssa tehtävissä tekniikoissa sekä leikkimielisissä saliotteluissa. Harrastajan kannattaa huolehtia kuitenkin vakuutuksesta, koska kyseessä on kamppailulaji, jossa vahinkoja voi sattua. Säännöllinen harrastaminen kehittää kuntoa, edistää terveyttä ja parantaa henkilökohtaisia itsepuolustusvalmiuksia.