Okinawa Goju-Ryu Karate-DoTampere, Finland

Tervetuloa!


Gakusei
on Tampereella Hervannassa toimiva karateseura, joka harjoittelee Okinawalaista Goju-ryu-karatea. Seuramme on perustettu syksyllä 1994 Teekkarien urheilu- ja voimailukerho ry:n alaisuuteen.

Goju-ryu
on perinteikäs Okinawalainen karatetyyli, joka on saanut vaikutteita kiinalaisesta kung fu:sta. Pieni katsaus historiaan antaa hieman tarkemman kuvan Okinawalla kehittyneiden taistelutaitojen taustasta.

Jäsenmaksujen
maksaminen tapahtuu seuran tilille FI30 2243 1800 0283 68. Jäsenmaksu TTY:n, TaY:n ja TAMK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle on 50e / 40e (opiskelijat) per lukukausi. Maksun viestiosioon oma nimi, sähköpostiosoite ja tieto onko opiskelija- vai kannatusjäsen.

TIEDOTTEETKesän treeniajat

Toukokuu

Ma klo 19:00-21:00 Tamppi Areena

Ti klo 18:00-20:00 Hervannan vapaa-aikakeskus

To klo 18:30-20:30 Tamppi Areena

Kesä-, heinä- ja elokuu

Ma klo 19:00-21:00 Tamppi Areena

To klo 18:30-20:30 Tamppi Areena

Poikkeuksia

To 30.5. Tamppi Areena suljettu

To 20.6. Tamppi Areena suljettu

1.7.-8.7. Tamppi Areena suljettu

Goju-ryusta

Okinawan Goju-Ryu -karate sopii kaikenikäisille miehille ja naisille. Jokainen harjoittelee omat ominaisuudet ja kuntotason huomioiden. Viikoittaisen ohjattujen harjoitusten ja omatoimisen vapaan harjoittelun lisäksi omaa osaamista kehitetään leireillä, joita järjestävät kotimaan eri Goju-Ryu-seurat. Edistyneemmillä harrastajilla on lisäksi mahdollisuus osallistua OGKK:n eri maaorganisaatioiden vuosittain järjestämille Euroopan Gasshuku-leireille sekä Okinawalla järjestettäviin tilaisuuksiin.

Värivöitä (Keltainen-Oranssi-Vihreä-Sininen-Ruskea) voi suorittaa seurojen vyökokeissa ja leireillä. Vyökokeen läpäisee, kun hallitsee vyökokeessa vaaditut tekniikat, niiden oikean suoritustavan ja tasolleen riittävän tekniikkavoiman. 1. Dan mustan vyön voi saavuttaa nopeimmillaan n. viidessä vuodessa, mikäli harjoittelee ahkerasti Dojolla ja kotona tai on aiemmin harrastanut muita kamppailulajeja. Toisilta saattaa ottaa yli 10 vuotta, että saavuttaa mustaan vyöhön vaaditun taitotason. Toisin kuin luullaan, perinteisen karaten harjoitteleminen on suhteellisen turvallista. Venähdyksiä, revähdyksiä tai vakavampia vammoja esiintyy harvoin. Yleisimmät vammat ovat mustelmia ja kuhmuja, joita saattaa tulla parin kanssa tehtävissä tekniikoissa sekä leikkimielisissä saliotteluissa. Harrastajan kannattaa huolehtia kuitenkin vakuutuksesta, koska kyseessä on kamppailulaji, jossa vahinkoja voi sattua. Säännöllinen harrastaminen kehittää kuntoa, edistää terveyttä ja parantaa henkilökohtaisia itsepuolustusvalmiuksia.